اهمیت حسابداری در شرکت های استارتاپ
به حسابداری در هر نهاد تجاری اهمیت ویژه ای داده می شود ، به خصوص برای کنترل و ارائه گزارش های مالی در پایان سال. حسابداری به یک استارت آپ کمک می کند تا بهره وری و سود خود را از مراحل اولیه شرکت تعیین کند.
حسابداری که توسط شرکت استخدام شده است ، هزینه های صرف شده برای استفاده تجاری و همچنین استفاده شخصی را پیگیری خواهد کرد ، این امر به شما در راهبرد نحوه پس انداز پول کمک خواهد کرد.
در مراحل اولیه راه اندازی ، شرکت باید مشاوران یا مدیر مالی موقت استخدام کند تا حساب های ساده را حفظ کند نه اینکه بیشتر در منابع حرفه ای داخلی هزینه کند.
حدود 53 درصد از مشاغل جدید موفق ، یک حسابدار را در کارمندان خود استخدام می کنند. طبق نظرسنجی ها ، 13 درصد دیگر حداقل در عرض شش ماه یکی از این متخصصان را اضافه می کنند.
برخی از دلایلی را که اکثر شرکت های جدید در اسرع وقت حسابداران را در کارکنان خود گنجانده اند در نظر بگیرید:
1. حسابداران کمک می کنند تا سرمایه گذاران و شرکت های مالی تحت تأثیر قرار بگیرند:
حسابداران می توانند تصمیم بگیرند که کدام یک از منابع مالی برای شرایط خاص بهتر است. استارتاپ هایی که حسابداران استخدام می کنند احتمالاً در صورت نیاز به بودجه شانس بیشتری خواهند داشت و همچنین در مورد اینکه کدام بودجه را باید بدست آورند و چه موقع آن را بدست آورند گزینه های بهتری انتخاب می کنند.
2. حسابداران کمک اساسی به جریان نقدی می کنند:
شرکتهای نوپا ممکن است بیش از هر دلیل دیگری به دلیل مشکلات جریان نقدی یا رویه حسابداری با شکست مواجه شوند. یک متخصص حسابداری می تواند اطلاعات صحیحی را جمع آوری کند که به مدیران کمک می کند تا تصمیمات بهتری راجع به اینکه کدام یک از فرصت ها را دنبال کنند و کدام یک فقط منابع را تخلیه می کنند ، بگیرند.
3. حسابداران استارتاپ ها را از مشكل دولت دور نگه می دارند:
وقتی بسیاری از متخصصان تجارت به حسابداران می اندیشند ، به مالیات نیز می اندیشند. این اشتباه نیست زیرا مشاغل موفق هنگامی که با دقت برای مالیات برنامه ریزی می کنند و بر اساس آن برنامه ها تصمیم می گیرند ، بهتر عمل می کنند. علاوه بر این ، حسابداران واجد شرایط می توانند به شرکت ها در تهیه گزارش و مطابقت با سایر مقررات کمک کنند.
مزایای حسابداری برای شرکتهای نوپا:
• پیش بینی برآوردهای مالی:
هر استارتاپی باید اطلاعات مربوط به برآورد مالی خود را به بانک ها ، سرمایه گذاران یا وام دهندگان ارائه کند تا در ازای آن وجوه دریافت کند. حسابداری به مشاغل کمک می کند تا یک طرح تجاری شامل هزینه ماهانه برآورد شده ، پیش بینی اقتصادی ، میزان رشد پیش بینی شده شرکت راه اندازی کنند.
این اطلاعات برای یک استارت آپ بسیار مهم است تا سرمایه گذاران بیشتری را به سرمایه گذاری در ایده خود جلب کند. سرمایه گذاران همچنین اطمینان حاصل می کنند که کارآفرین پیش بینی قابل قبولی از انتظارات مالی شرکت خود دارد.
• تعیین سودآوری:
حسابداری به یک کارآفرین کمک می کند تا سودآوری خود را در آینده تعیین کند. این امر به نظارت بر پیشرفت شرکت و همچنین ایجاد اصلاحات لازم در صورت لزوم کمک می کند. از طریق حسابداری ، کارآفرینان می فهمند که در کجا باید از دارایی های خود برای تولید سود استفاده کنند.
یک کارآفرین همچنین باید اطلاعات مالی را در اختیار سرمایه گذاران خود قرار دهد تا اطمینان حاصل کند که به موقع پرداخت می شود. صورت ماهانه مانند ترازنامه و صورت سود نشان می دهد که چگونه در صورت رونق کسب و کار یا عدم رونق کسب و کار ، این صورتها در تعیین سودآوری عمومی یک کسب و کار کمک می کند.
• هزینه های بودجه حسابداری:
به یک کارآفرین کمک می کند تا بودجه ای را برای هزینه های مربوط به جنبه های مختلف موثر بر استارتاپ تنظیم کند. حسابداری به حفظ سوابق گردش پول در تجارت کمک می کند ، سرمایه در استخدام کارمندان ، تبلیغات ، خرید موجودی کالا ، اقلام خرد استفاده می شود. بودجه به یک کارآفرین کمک می کند تا هزینه های مربوط به موارد نه چندان ضروری و با صرفه جویی در سرمایه را برای اهداف آینده کاهش دهد.
• حسابداری حقوق و دستمزد:
حسابداری برای شرکتهای نوپا به یک کارآفرین کمک می کند تا غرامت کارکنان خود مانند حقوق ، پاداش ، کمیسیون و هر وسیله دیگری را که یک کارمند کسب می کند ثبت کند. همچنین بخش حق بیمه درمانی کارکنان ، مالیات های تأمین اجتماعی ، تعطیلات پرداخت شده را حفظ می کند. این یک پایگاه داده برای شرکت ایجاد می کند که از همه کارمندان آن تشکیل شده است. کارآفرینان باید در طول ادغام تجارت خود با متخصصان حسابداری مشورت کنند.
آیا استارت آپ شما می تواند استخدام حسابدار نداشته باشد؟
ممکن است استارتاپ شما در مراحل راه اندازی و رشد خود به انواع مختلف کمک حسابداری احتیاج داشته باشد. حتی اگر توانایی پرداخت نیرو در یک واحد حسابداری تمام وقت را ندارید ، ممکن است بتوانید به پیمانکاران مستقل اعتماد کنید. اغلب اوقات ، حسابداران مستقل می توانند با به اشتراک گذاشتن تجربیات خود با شرکت های مشابه ، سودمند واقع شوند.
علاوه بر این ، مدیران ممکن است تصمیم بگیرند که فریلنسرها مناسب شغلی آنها هستند و بعداً موقعیت دائمی را به آنها ارائه می دهند. این یکی از بهترین راه ها برای اطمینان به استخدام متخصصان حسابداری است که می توانند به تجارت شما کمک کنند تا چشم انداز خود را تحقق بخشد و در فرهنگ شرکت شما جای بگیرد.
مالیات در ایران به دو دسته زیر تقسیم می شود
۱. مالیات های مستقیم
اگر پرداخت کننده مالیات یک نفر باشد مالیات از نوع مستقیم است که خود به دو دسته مالیات بر درآمد و مالیات بر دارایی تقسیم می شود.
۱.۱. مالیات بر درآمد
درصدی از درآمد فردی که به دولت ارائه می شود. مالیات بر درآمد نوعی از مالیات است که دولت ها بر درآمد حاصل از مشاغل و افراد تحت صلاحیت خود وضع می کنند، طبق قانون، پرداخت کنندگان مالیات باید سالانه اظهار نامه مالیات بر درآمد را برای تعیین تعهدات مالیاتی خود ارائه دهند. مالیات بر درآمد یکی از مهم ترین انواع مالیات به شمار می رود و منبع درآمد دولت هاست. آز آنها برای تامین بودجه خدمات عمومی، پرداخت تعهدات دولت و تهیه کالا ها برای شهروندان استفاده می شود. مالیات بر درآمد به چند دسته تقسیم می شود.
• مالیات بر درآمد املاک:
مالیات بر املاک مبلغی است که سالانه یک مالک زمین بر اساس ارزش و دارایی های ملکی خود به دولت و یا شهرداری منطقه پرداخت می کند. این ملک شامل کلیه ی املاک و مستعغلات مشهود خانه وی ساختمان اداری و املاکی که به دیگران اجاره داده است می باشد.
• مالیات بر درآمد مشاغل:
درآمدی که شخص حقیقی از طریق اشتغال کسب می کند ، پس از کسر معافیت ها ، هزینه ها و استهلاکات ، مشمول این نوع مالیات است . این نوع مالیات را اشخاصی که به اصطلاح کسبه، اصناف پیشه وران و صنعت گران نامیده می شوند پرداخت می نمایند.
• مالیات بر درآمد حقوق:
مالیات بر حقوق بخشی از درآمد افراد شاغل و حقوق بگیری است که برای ان ها بیمه تامین اجتماعی نیز صادر گردیده باشد. این افراد باید بخشی از حقوق خود را به اداره مالیات به عنوان مالیات حقوق بپردازند.
• مالیات بر درآمد کشاورزی: کلیه فعالیت های کشاورزی، دامپروری، دامداری، پرورش ماهی و زنبور عسل و غیره طبق ماده ۸۱ در چهارچوب سنتی و روستایی و با درآمد کمتر از میزان اعلامی توسط دولت از پراخت مالیات معافند.
• مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی:
مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی یا به عبارتی مالیات بر درآمد شرکت ها از جمله مهمترین پایه های مالیاتی در سراسر جهان است که بخش قابل توجهی از درآمدهای مالیاتی دولت ها را تامین می کند. ایران نیز که چند سالی است در مسیر رهایی از اقتصاد نفتی می کوشد، بخشی از درآمدهای مالیاتی خود را از مالیات بر اشخاص حقوقی و شرکت ها تامین می کند.
• مالیات بر درآمد های اتفاقی:
درآمد نقدی و یا غیر نقدی که شخص حقیقی یا حقوقی به صورت بلاعوض و یا از طریق معاملات محاباتی و یا به عنوان جایزه یا هر عنوان دیگر از این قبیل تحصیل مشمول مالیات اتفاقی می باشد.
۲. مالیات بر دارایی
میزان پولی که از ثروت و دارایی شخص معدی (مسئول پرداخت مالیات) دریافت می کنند که به دو دسته تقسیم می شود.
• مالیات بر ارث:
مهم ترین نوع مالیات، مالیات بر ارث است. مالیات بر ارث مالیاتی است که از اموال و دارایی های شخص که پس از فوت وی باقی می ماند دریافت می شود.
• مالیات حق تمبر:
یکی از انواع مالیات های مستقیم است که به وسیله الصاق و ابطال تمبر روی اسناد و اوراق بهادار، از شخص متقاضی دریافت می گردد این امر به دلیل به رسمیت شناختن اسناد صورت می گیرد.
۲. انواع مالیات های غیر مستقیم
در مالیات غیر مستقیم پرداخت کننده مالیات یک شخص خاص نیست، مالیات غیر مستقیم انواعی دارد که عبارتند از:
۱.۲- مالیات فروش
مالیاتی که از کالا ها و خدمات خاصی دریافت می شود، مالیات فروش مالیات مصرفی است که دولت برای فروش کالا و خدمات وضع می کند. این مالیات در محل فروش اخذ می شود و توسط خرده فروش جمع می شود و به دولت تعلق می گیرد.
۲.۲- تعرفه
مالیات کالا های وارداتی با هدف تقویت مشاغل داخلی وضع شده است، تعرفه مالیاتی است که توسط دولت برای کالا ها و خدمات وارداتی از کشور های دیگر وضع می شود و هدف آن کاهش مطلوب واردات و یا رقابت کمتر کالا ها با خدمات داخلی است. امید دولت این است که هزینه اضافه شده کالاهای وارداتی را بسیار مطلوب کند.
۳.۲- مالیات بر ارزش افزوده
مالیات بر ارزش افزوده (VAT) مالیاتی است که در چند سال اخیر توسط دولت وضع شده و از فعالان کسب و کار از مرحله تولید تا توزیع، اخذ می شود. مالیات بر ارزش افزوده به سه دسته: مصرفی، درآمدی، تولیدی تقسیم می شود.
دیدگاهتان را بنویسید